Öğrenci bütçesiyle daha fazla seyahat etmek için öneriler

Öğrenci bütçesiyle daha fazla seyahat etmek için öneriler

1-) Doğru rotayı izlemek
 Amacınız mümkün olduğunca az harcayarak daha fazla şehir ve ülke görmekse, pahalılığı ile ünlenmiş rotalar yerine daha uygun fiyatlı ülkeleri seçebilir öğrenci bütçenizi fazla zorlamadan yeni kültürleri tanıyabilirsiniz.

2-) Geceleri yolculuk yapın
İki şehir veya ülke arasında seyahat etmeniz gerekiyorsa, gündüz yerine gece yolcuğunu tercih edin. Böylece yol boyunca uyuyarak dinlenebilir ve bu arada otel masraflarından kurtulabilirsiniz.

3-) Ücretsiz turları yakalayın
Bir şehri veya müzeyi rehberle gezmek için para ödemeniz şart değil! Önceden araştırarak müzelerin ücretsiz veya indirimli zamanlarını öğrenebilir, kapıda anladığınız dilden konuşan bir rehberli gruba rastladığınızda peşlerine takılarak hiç para ödemeden turlayabilirsiniz.

4-) Marketler
 Yurt dışında karınızı doyurmak için tek alternatifin özellikle büyük şehirlerde bulunan süpermarketler ucuz yiyecek ve içecek alternatifleriyle her yaştan gezgin için hayat kurtarıcı olabiliyor. Buralardan ekmek, ton balığı, peynir veya hazır çorba alabilirsiniz.

5-) , biletini ucuza getirin
Ucuz uçak bileti için genellikle tek seçenek erken almak gibi düşünülse de son dakika kampanyalarıyla da cazip fırsatları yakalamak mümkün.

6-) Seyahat dönemini seçerken dikkat
Bazı yerler belirli dönemlerde çok daha güzeldir.Ancak bu durum aynı dönemde artan talebe bağlı olarak daha pahalı olduğu anlamına gelir. Özellikle çok popüler şehirleri daha az tercih edilir.

7-) Az ama öz eşya ile yola çıkın
İyi hazırlanmış bir bavul iyi bir seyahatin habercisidir! Yanınıza alacağınız eşyaları dikkatli seçin ve mümkün olduğunca hafif bir bavulla yola çıkın. Bu sayede fazla bagaj parası ödemeden uçabilir ve metro gibi toplu taşıma araçlarını rahatça kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünyanın Şekli Neden Geoit'tir ?

Rap Müzik Tarihçe .

Ateş Böceklerinin Mezarlığı