Elon Musk Kimdir ?


elon musk kimdir ile ilgili görsel sonucu


      Merhaba bu yazımda sizlere Elon Musk’ı tanıtacağım ve ilgimi çeken detaylardan size bahsedeceğim. Amerika’lı iş adamı Elon Musk, 28 Haziran 1971’de Güney Afrika’da doğmuştur. Teknolojiye ilk adımını 10 yaşında atan Elon Musk, bir Commodore bilgisayar üzerinde yazılım yazmaya başladı. Ve benim en ilgimi çeken yer, 12 yaşında Blastar adını verdiği, kendi yapımı olan bir oyunun kodunu, dönemin popüler dergilerinden birisine 500 dolar’a satarak, iş dünyasına adımını atmıştır.
   Daha 18 yaşına basmadan Kanada’ya göç eden Musk, annesinin kanada vatandaşı olmasının avantajını kullananmış ve oranın vatandaşlığına sahip olmuştur. 1997 yılında Pensilvanya Üniversitesi Fizik ve ekonomi bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olmuştur. Daha sonra California’ya taşındı. İnternet, yenilebilir teknoloji ve derin uzay konusundaki ilgisi, okulun başlamasından 2 gün sonra okulu bırakmasına sebep olmuştur.

ELON MUSK'IN KURDUĞU GİRİŞİMLER NELERDİR ?


Elon Musk’un kurduğu bir sürü girişim vardır ancak ben size sizinle ilgimi çekenleri paylaşacağım.

ZİP2                                                                                                                                                                                                                  

Elon Musk’ın sayısız girişimlerin ilki, 1995 yılında kardeşi Kimbal ile başlamıştır. Babalarından aldıkları 28.000 dolar ile girişimciliğe ilk adımlarını atan kardeşler; Zip2 adını verdikleri, gazeteler için internet üzerinden erişilebilir bir şehir rehberi sitesi kurmuşlardır. Times ve Chicago Tribune gibi önemli gazetelerle anlaşan Musk, firmanın CEO’su olmak istedi ancak yönetim kurulunda üyeler buna izin vermediler. Firma daha sonrasında satıldı.

spaceX


spacex ile ilgili görsel sonucu



Paypal’da ki başarısının ardından Elon Musk; 2002 yılında Space Exploration Techologies (Uzay keşif teknolojileri) adını verdiği SpaceX şirketini, 100 milyon dolarlık sermaye ile kurdu.
2008 yılında kendi üretimi olan Falcon 1 roketi ile başarıyla Dünya etrafına bir uydu oturtulmasıyla birlikte, SpaceX özel sermaye ile Dünya görüngesine ilk uydu yollanan firma ünvanını kazanmıştır.
Aynı zamanda 2008 yılında NASA ile ortaklık yapan firma, Amerikan astronotlarını uzay istasyonuna gönderme görevini üstlenmiştir.
Firma şu anda astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’na yollamanın yanında, aynı zamanda Mars içinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

TESLA


tesla ile ilgili görsel sonucu



2003 yılında Tesla Motors adıyla Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından kurulan Tesla, daha sonrasında Elon Musk’ın yatırımlarıyla birlikte hızlı bir şekilde büyüdü.
2008 yılında yaşanan ekonomik krizin ardından firmanın CEO koltuğuna oturan Elon Musk, ilk olarak Roadster modelini geliştirerek 31 ülkede 2,500 satış gerçekleştirdi.

Şimdi sizlere anlatacaklarım sizi şaşırtabilir. Musk, 17 Kasım 2017’de gerçekleştirdiği tanıtım ile birlikte şirketin ilk ticari taşıtı olan elektrikli tır Tesla Semi’yi de duyurdu. Tesla Semi ile birlikte, tırlarda elektrikli araçlar haline geliyor olduğununun haberini vermiş bulunmaktadır.

Bu kadar bilgi yeterli bence, size ünlü bir iş adamını tanıtmaya çalıştım. Umarım anlattıklarım sizi tatmin etmiştir.
                            
                                Saygılar, Yasin Öztürk

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünyanın Şekli Neden Geoit'tir ?

Rap Müzik Tarihçe .

Ateş Böceklerinin Mezarlığı