Ateş Böceklerinin Mezarlığı

ateş böceklerinin mezarı ile ilgili görsel sonucu
         Merhaba , bu yazıda size film ile ilgili duygu ve düşüncelerimi anlatacağım. Filmin konusu Amerika'nın Japonya'ya açtığı savaşı anlatıyor. Anlatmaya başlamadan önce bu filmi daha doğrusu animeyi izlemenizi tavsiye ederim.
          Bu animede acı duygusu yüksek.Acı derken fakir-zengin , güzel-çirkin vb. konular değil.Ailedeki baba subay yani durumu en iyi olan ailelerden biri. Anlatmak istediğim en iyi durumda olan kişi bile en acınacak durumda olabiliyor.Film ailenin dağılışı ile başlıyor, baba savaşta, anne ise mağdur kişilerin bulunduğu sığınakta Sesuko ve Seita kardeşler kendi başlarına yaşamaya çalışarak anne ve babasının gelmesini bekliyordu.Ama bu gerçekleşmedi. Annesi atılan bombalar yüzünden babası ise savaşta iken ölüyor.İnsan bu filmi izleyince elindekilerin değerini daha iyi anlıyor.Sizlere söyleyeceğim zamanınızı boşa harcamayın,sevdiklerinizle zaman geçirin ama bir şey olur ve elinde olan her şey uçar gider ve daha sevgiye doyamamışken yalnız kalabilirsiniz.
        Bir de dönüp günümüze bakalım.Ana konu Japonya çalışıp çabalayıp günümüzün en modern ülkelerinden biri haline geldi.Bizim neyimiz eksik ? Biz en iyi savaş silahlarını üretemez miyiz ? sorunun cevabı tabii ki de evet ama ilk önce bazı yanlışların görülmesi gerekiyor.Bunun için de bizim sürekli çalışmamız, üretmemiz gerekiyor.




                                                                                                              YASİN ÖZTÜRK
                                                                                                              -Amatör Blogger-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünyanın Şekli Neden Geoit'tir ?

Rap Müzik Tarihçe .

Ateş Böceklerinin Mezarlığı